uciekające kucyki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dominik1988
    Classic
    • 2013
    • 1

uciekające kucyki

Zamieszczone przez nokius
    Interesuje mnie podłączenie na stałe , sterowane zapłonem

Po lewej stronie deski rozdzielczej (pod włącznikiem świateł) masz schowek, po wyjęciu schowka masz tablicę bezpieczników, są wolne miejsca i spokojnie można się tam wpiąć (jak tak podłączyłem navi i cb), natomiast jak wyjście na deskę możesz sobie ogarnąć przez plastki z lewego boku deski rozdzielczej (od strony drzwi kierowcy) i później słupami lub podszybiem lub jak kto woli.
  • hiob22
    Classic
    • 2012
    • 6

uciekające kucyki

Witajcie od pewnego czasu maiłem problem z Octavką polegający na tym, że silnik tracił rytm na biegu jałowym, a czasami telepało mi budą jak w Zetorze.
    Różni się do tego zabierali mechanicy

Mechanik pierwszy stwierdził, że 1 i 3 pompowtrysk podają niewłaściwe dawki paliwa. Pierwszy dawał za mało trzeci za dużo - zamienił je miejscami i skasował 150zł. Pomogło na chwilę.

Mechanik drugi stwierdził, że nie ma masy na jednym pompowtysku i zalutował końcówki przewodów w listwie zasilającej pompowtryskiwacze - nie pomogło

Mechanik trzeci stwierdził, że po wymianie rozrządu niewłaściwie ustawiono rozrząd poprawił to i podgiął styki na 4 pompowtryskiwaczu do wyskakiwał błąd wypadania zapłonu - 80 zł nie pomogło.

Przy kolejnej wizycie u mechanika na 3 poprosiłem o przepłukanie pompowtrysków przed podjęciem decyzji o ich wymianie i wtedy okazało się, że do paliwa dostają się spaliny. W związku z tym założono nowe uszczelki na wszystkich pompowtryskach. Pomogło

Ale niestety w każdej beczce miodu musi być trochę dziegciu. Po naprawie auto straciło ze 20 koni. Zbiera się powoli i nie ma takiego przyspieszenia jak poprzednio.
    Może macie jakieś sugestie co to może być? Turbo podobno chodzi, przepływka podobno ok.

Typ silnika BXE, przebieg pompek 230 tys.

Dodam, że pompki montowane bez suwmiarki i czujnika zegarowego

Właśnie wróciłem z jazdy próbnej. Auto wyciągnęło tylko 160 km/h., a wg komputera pali jak smok.

Komentarz

• rOBERTO795
      RS
      • 2009
      • 3465
      • Octavia III (5E3)
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zrób logi statyczne.
      OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )

DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138

Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.

Komentarz

• kornat
        Rider
        • 2007
        • 578

Po montażu pompowtyrysków zostały one dobrze ustawione?

Komentarz

• hiob22
          Classic
          • 2012
          • 6

Z logami będzie problem, bo nie mam dostępu do VAGa

Co do poprawności montażu pompowtrysków to nie mam pojęcia.

[ Dodano: Czw 18 Lip, 13 21:02 ]
          Dzisiaj przyprowadziłem auto od mechanika. Auto ma taką moc jak przed naprawą, ale mechanik stwierdził, że wstawił swoje dwa pompowtryski. Kurde o co ty biega? Moje pompwtryskiwacze podobno poszły do sprawdzenia ... Mieliście odczynienia z czymś takim ?

Komentarz

• labtec
            Classic
            • 2013
            • 13

i jak sie dzisiaj sprawuje ?
            ja

Komentarz

Pracuję...